Prodej horského penzionu s restaurací a 100 letou tradicí - Masarykova chata na Beskydě

Cena: 29 000 000 Kč
Informace k ceně: včetně poplatků, včetně provize, včetně právního s
Financování:na hypotéku za 124 903 Kč měsíčně
Druh: restaurace
Typ: prodej
Okres: Frýdek-Místek
Lokalita: Bílá
PENB: C 185 kWh/m2/rok
Aktualizace: 09.05.2024 07:49
Číslo zakázky: 00441-1
Stav: výborný
Zastavěná plocha: 499 m2
Obytná plocha: 685 m2
Výměra pozemku: 9585 m2
Počet pater: 3
Postaveno z: cihla
Elektřina: 220
Topení: ano
V exkluzivním zastoupení majitele nabízíme k prodeji Masarykovu chatu, horský penzion s restaurací, který se pyšní stoletou tradicí. Tato malebná chata se nachází v nadmořské výšce 900 metrů. Díky tomu nabízí úchvatné výhledy na Beskydy a jejich nejvyšší vrchol, Lysou horu.

Chata má celkem 2 nadzemní a jedno přízemní podlaží, celková podlahová plocha interiéru je 685 m2. Venku se nachází dvě terasy, menší o velikosti 71 m2, která navazuje na společenskou místnost a větší o velikosti 200 m, která navazuje na restauraci.
Restaurace v prvním patře má vnitřní kapacitu pro 44 hostů a na terase je aktuálně sezení pro dalších 90 hostů. Kapacitu restaurace je možné rozšířit o společenské prostory v přízemí. Tyto prostory také poskytují ideální prostor pro pořádání firemních večírků a svateb, tedy další potenciál pro zvýšení příjmů a rozvoj podnikání.

Ubytování hostů je možné v 5 dvoulůžkových pokojích a 2 šestilůžkových rodinných pokojích, vždy s vlastní koupelnou. Ke každému dvoulůžkovému pokoji navíc náleží velký uzamykatelný prostor na chodbě. Pro hosty je k dispozici také prostorná společenská místnost a relaxační zóna s infračervenou a finskou saunou.

Součástí prodeje jsou také přilehlé pozemky o celkové rozloze 9086 m2. Na pozemcích pod chatou se nachází další dvě menší stavby (44 m2 a 38 m2), kde lze ubytovat dalších až 12 hostů.

Masarykova chata prošla v letech 2012-2014 rozsáhlou rekonstrukcí, díky které jsou provozní náklady velmi nízké. Objekt je ve skvělém stavu a nebude vyžadovat v blízké budoucnosti výdaje na údržbu a opravy.
Při celoročním provozu penzionu i restaurace tvořily celkové náklady na energie v roce 2023 pouze 28 000 Kč měsíčně.
Energetická náročnost budovy je v kategorii C – úsporná. Objekt je vytápěn tepelnými čerpadly, případně je možné využít krbová kamna s výměníkem a nádherná kachlová kamna, která jsou umístěna ve společenské místnosti v přízemí.
V roce 2020 proběhla rekonstrukce pokojů, při které byly vybudovány koupelny ke každému pokoji.

Ideální poloha chaty nabízí využití pro zimní i letní měsíce. Chata stojí v těsné blízkosti rozcestí několika turistických tras např. Bumbálka, včetně červené turistické trasy – Beskydské magistrály, která vede přímo kolem chaty a slouží kromě pěší turistiky také jako cyklostezka a v zimních měsících běžkařům na lyžích.
V blízkém okolí chaty najdete 4 skiareály, z nichž jeden je doslova jen pár metrů od chaty, což nabízí další potenciál pro zimní měsíce. Další tři skiareály jsou v dosahu 9-13 kilometrů.

Celkově se jedná o ziskový a dobře fungující podnik s výbornými hodnoceními na všech předních hodnotících platformách. Chata má vynikající pověst a je oblíbená mezi turisty i místními obyvateli, což poskytuje stabilní zákazníky. Jedná se o unikátní příležitost koupit Masarykovu chatu a napsat další stránky již stoleté historie této nemovitosti. Pokud máte zájem o více informací nebo prohlídku, neváhejte nás kontaktovat.
Realitní makléř:

Štěpán Szokala
tel: 420778501323

Vámi vyplněné údaje budou odeslány elektronickou poštou realitní kanceláři inzerující tuto nemovitost. Pro jiné účely nebudou vámi zadané údaje zpracovány, na serverech realityčechy.cz a realitymorava.cz nebudou údaje uloženy.

Zobrazeno: 38 x
Copyright © 2005-2024 EuroNet Media s.r.o. Desktop